Ételintolerancia meghatározás

Voll-féle elektro-akupunktúrás diagnosztikai műszerrel

Ételintolerancia vs. étel allergia

Az ételintolerancia nem összetévesztendő az ételallergiával!

Az ételintolerancia napjainkra már minden harmadik embert érinti!

Az ételallergia esetén jelentkező tünetek hátterében az immunrendszer áll!

Az ételintolerancia tüneteit az emésztőrendszer problémája váltja ki!

Ételintolerancia vs. étel allergia

Az ételintolerancia nem összetévesztendő az ételallergiával!

Az ételintolerancia napjainkra már minden harmadik embert érinti!

Az ételallergia esetén jelentkező tünetek hátterében az immunrendszer áll!

Az ételintolerancia tüneteit az emésztőrendszer problémája váltja ki!

Ételintolarencia fogalma

Minden olyan állapotot, mikor a megjelenő legkülönbözőbb tünetek, bizonyos ételek elfogyasztásával egyértelműen összefüggésbe hozhatóak, ételintoleranciának lehet nevezzük.

Ennek alapján az ételintolerancia egy nagy gyűjtőfogalom, melybe az ételallergia, hisztamin érzékenység, laktóz intolerancia, gyümölcscukor felszívódási zavar, az ételekben található egyéb összetevő (pl. glutamát, fenil-etilamin, stb.) okozta panaszok és a vitatott IgG intolerancia is beletartozik.

Ételintolerancia esetén a táplálékot lebontó enzimek mennyisége csökkent, vagy teljesen hiányoznak. Ez az oka annak, hogy az elfogyasztott tápanyagokat a szervezet nem képes megemészteni. Az étkezés után több órával, bizonyos esetekben azonban napokkal később jelentkeznek a tünetek. A háttérben álló bélműködési problémákhoz a

  • Znem megfelelő emésztés
  • Zbélfal áteresztőképességének fokozódása, valamint
  • Zbél megváltozott perisztaltikája (bélmozgás) vezet

Bizonyos esetekben az evés után jelentkező allergia-szerű reakció nem igazi allergia, hanem más típusú probléma, amit étel intoleranciának nevezünk. Ez gyakran emésztési problémák, hasmenés, puffadás képében mutatkozik. Az étel érzékenység vagy intolerancia gyakoribb, mint az étel allergia. Ez esetben az immunrendszer nem vesz részt a tünetek kialakulásában, melyek mégis az allergiához lehetnek hasonlatosak.

Étel intolerancia – hisztamin érzékenység – esetén a tünetek fél órával az étel elfogyasztása után, vagy még később, esetleg egy nap múlva jelentkeznek, és az elfogyasztott mennyiséggel arányban romlanak.

Ételintolarencia fogalma

Minden olyan állapotot, mikor a megjelenő legkülönbözőbb tünetek, bizonyos ételek elfogyasztásával egyértelműen összefüggésbe hozhatóak, ételintoleranciának lehet nevezzük.

Ennek alapján az ételintolerancia egy nagy gyűjtőfogalom, melybe az ételallergia, hisztamin érzékenység, laktóz intolerancia, gyümölcscukor felszívódási zavar, az ételekben található egyéb összetevő (pl. glutamát, fenil-etilamin, stb.) okozta panaszok és a vitatott IgG intolerancia is beletartozik.

Ételintolerancia esetén a táplálékot lebontó enzimek mennyisége csökkent, vagy teljesen hiányoznak. Ez az oka annak, hogy az elfogyasztott tápanyagokat a szervezet nem képes megemészteni. Az étkezés után több órával, bizonyos esetekben azonban napokkal később jelentkeznek a tünetek. A háttérben álló bélműködési problémákhoz a

  • Znem megfelelő emésztés
  • Zbélfal áteresztőképességének fokozódása, valamint
  • Zbél megváltozott perisztaltikája (bélmozgás) vezet

Bizonyos esetekben az evés után jelentkező allergia-szerű reakció nem igazi allergia, hanem más típusú probléma, amit étel intoleranciának nevezünk. Ez gyakran emésztési problémák, hasmenés, puffadás képében mutatkozik. Az étel érzékenység vagy intolerancia gyakoribb, mint az étel allergia. Ez esetben az immunrendszer nem vesz részt a tünetek kialakulásában, melyek mégis az allergiához lehetnek hasonlatosak.

Étel intolerancia – hisztamin érzékenység – esetén a tünetek fél órával az étel elfogyasztása után, vagy még később, esetleg egy nap múlva jelentkeznek, és az elfogyasztott mennyiséggel arányban romlanak.

Ételallergia fogalma

Az immunrendszer olyan sejtek összessége, melyek segítenek megvédeni a szervezetünket a veszélyes mikroorganizmusok (vírusok, baktériumok, gombák, paraziták) ellen.

Ételallergia esetében ez a védekező rendszer tévesen úgy reagál bizonyos élelmiszerekre, mintha azok károsak lennének. Bizonyos, egyébként teljesen ártalmatlan ételfehérjéket veszélyesnek érzékel és válaszként immunoglobulin E (IgE) nevű antitesteket szabadít rá.

Az immunrendszer hibás válaszának hatására olyan tünetek lépnek fel, mint a légzéselégtelenség, nyelési problémák, tüsszögés, csalánkiütés, duzzanatok vagy a zihálás.

Az ételallergia sokkal veszélyesebb, mint az ételintolerancia, mivel extrém esetben súlyos allergiás reakció is jelentkezhet, ami halált is okozhat. Becslések szerint a gyerekek 3-7%-a és a felnőttek kb. 2%-a szenved ételallergiában.

A 8 leggyakoribb ételallergia:

  • Ztej
  • Ztojás
  • Zföldimogyoró
  • Zdiófélék (pl. mandula, kesudió, dió)
  • Zhalak, kagyló- és rákfélék
  • Zszója
  • Zbúza

Az étel allergia a reakciót kiváltó étel fogyasztása után már 5 perccel jelentkezik, és a tünetek súlyossága független az elfogyasztott táplálék mennyiségtől. Az étel allergia a szervezet immunválasza, melyet valamely táplálék fogyasztása vált ki. Az ételekre adott allergiás reakciók súlyos betegségekhez, és néha halálhoz is vezethetnek. Ha tehát bárkinél ételallergia jelentkezik, fontos felkeresni a szakorvost, aki segít megtalálni az allergiát kiváltó anyagot.

Az ételallergia tünetei jellegzetesek (bőr, gyomor-bélrendszeri tünetek, súlyos esetben fulladás keringés összeomlás), röviddel a kiváltó étel fogyasztása után kialakulnak, így a kiváltó tényező rögtön gyanítható, viszonylag könnyen megállapítható.

A folyamatban fő tényező, hogy a különböző ételkomponensek (elsősorban fehérjék) ellen IgE típusú antitestek termelődnek. Az állapot laboratóriumi diagnosztizálása ilyen típusú ellenanyagok meghatározásával lehetséges.

Ételallergia fogalma

Az immunrendszer olyan sejtek összessége, melyek segítenek megvédeni a szervezetünket a veszélyes mikroorganizmusok (vírusok, baktériumok, gombák, paraziták) ellen.

Ételallergia esetében ez a védekező rendszer tévesen úgy reagál bizonyos élelmiszerekre, mintha azok károsak lennének. Bizonyos, egyébként teljesen ártalmatlan ételfehérjéket veszélyesnek érzékel és válaszként immunoglobulin E (IgE) nevű antitesteket szabadít rá.

Az immunrendszer hibás válaszának hatására olyan tünetek lépnek fel, mint a légzéselégtelenség, nyelési problémák, tüsszögés, csalánkiütés, duzzanatok vagy a zihálás.

Az ételallergia sokkal veszélyesebb, mint az ételintolerancia, mivel extrém esetben súlyos allergiás reakció is jelentkezhet, ami halált is okozhat. Becslések szerint a gyerekek 3-7%-a és a felnőttek kb. 2%-a szenved ételallergiában.

A 8 leggyakoribb ételallergia:

  • Ztej
  • Ztojás
  • Zföldimogyoró
  • Zdiófélék (pl. mandula, kesudió, dió)
  • Zhalak, kagyló- és rákfélék
  • Zszója
  • Zbúza

Az étel allergia a reakciót kiváltó étel fogyasztása után már 5 perccel jelentkezik, és a tünetek súlyossága független az elfogyasztott táplálék mennyiségtől. Az étel allergia a szervezet immunválasza, melyet valamely táplálék fogyasztása vált ki. Az ételekre adott allergiás reakciók súlyos betegségekhez, és néha halálhoz is vezethetnek. Ha tehát bárkinél ételallergia jelentkezik, fontos felkeresni a szakorvost, aki segít megtalálni az allergiát kiváltó anyagot.

Az ételallergia tünetei jellegzetesek (bőr, gyomor-bélrendszeri tünetek, súlyos esetben fulladás keringés összeomlás), röviddel a kiváltó étel fogyasztása után kialakulnak, így a kiváltó tényező rögtön gyanítható, viszonylag könnyen megállapítható.

A folyamatban fő tényező, hogy a különböző ételkomponensek (elsősorban fehérjék) ellen IgE típusú antitestek termelődnek. Az állapot laboratóriumi diagnosztizálása ilyen típusú ellenanyagok meghatározásával lehetséges.

Mi okozza az étel-intoleranciát?

Az ételintolerancia számtalan körülményben gyökerezhet, azonban az okok feltárásával, kizárásával sokat javíthatunk a helyzeten.

A hisztamin sok allergiás és álallergiás reakció fontos hírvivő anyaga (mediátora).

A hisztamint maga a szervezet is termeli, de változó mennyiségben megtalálható számos élelmiszerben is, mint például a sajtok, joghurt, paradicsom, pezsgő vagy vörös bor.

Világszerte több millióan szenvedünk olyan emésztési problémáktól, mint a hasmenés, szorulás, puffadás, vagy migréntől, allergiától. Ezek egy részéért a hisztamin terhelés lehet felelős. Hisztamin Érzékenység akkor jelentkezik, ha a szervezet nem képes feldolgozni a táplálékkal bevitt hisztamint, aminek oka lehet az emésztőrendszerben termelődő DAO enzim hiánya vagy nem megfelelő mennyisége okozza.

Mi okozza az étel-intoleranciát?

Az ételintolerancia számtalan körülményben gyökerezhet, azonban az okok feltárásával, kizárásával sokat javíthatunk a helyzeten.

A hisztamin sok allergiás és álallergiás reakció fontos hírvivő anyaga (mediátora).

A hisztamint maga a szervezet is termeli, de változó mennyiségben megtalálható számos élelmiszerben is, mint például a sajtok, joghurt, paradicsom, pezsgő vagy vörös bor.

Világszerte több millióan szenvedünk olyan emésztési problémáktól, mint a hasmenés, szorulás, puffadás, vagy migréntől, allergiától. Ezek egy részéért a hisztamin terhelés lehet felelős. Hisztamin Érzékenység akkor jelentkezik, ha a szervezet nem képes feldolgozni a táplálékkal bevitt hisztamint, aminek oka lehet az emésztőrendszerben termelődő DAO enzim hiánya vagy nem megfelelő mennyisége okozza.

Az emésztésünk elégtelenségét okozó lehetséges problémák

Ugyanazt az ételt gyakran és nagyobb mennyiségben fogyasztjuk

A bőséges kínálat hátulütője, hogy megkímél bennünket, hogy túl sok előkészületet kellene az ételeink előkészítésébe fektetnünk, ami nemcsak a súlyproblémák szaporodását is okozza, hanem az ételintoleranciás esetek számának növekedését is.

Ételek túl gyors elfogyasztása

Sajnos a rohanó életforma, a túl nagy nyomás az egészségi állapotunkon áll bosszút és nyújtja be a számlát. Képtelenség teljeskörűen megemészteni bármit is, ha 5 perc áll rendelkezésünkre arra, hogy az ételt nem megrágva, kapkodva fogyasszuk el.

Emésztőenzim hiány okozta emésztési zavarok

A laktózintoleranciát például a laktáz enzim hiánya okozza, magyarán az érintett szervezet nem képes lebontani a laktózt és ez különböző hasi panaszok (puffadás, hasmenés, hasfájás stb.) formájában jelenik meg.

Ételadalékok, tartósítószerek, ételszínezékek, ízfokozók bevitele

A szervezetünk nem arra lett kitalálva, hogy kemikáliák garmadával vegye fel a harcot nap mint nap, és ez a terhelés, aminek az emberi szervezet ki van téve.

A bélflóra összetételének eltolódása (dysbiosis)

Ez fakadhat a helytelen táplálkozásból, vagy valamilyen bélrendszeri fertőzésből is.

Gyógyszerek túlzott és sok esetben indokolatlan használata

A gyógyszerek is kémiai kölcsönhatásba lépnek a bélrendszerrel, ami a bélflóra egyensúlyának felborulását okozhatja (megfelelő prebiotikum kúra elmaradásakor)

Túlzott stressz

A stressz káros hatásairól érdemes tudni, hogy mindig gyengíti a bélrendszert állapotát, így akadályozhatja a szükséges DAO enzim termelődését (gyomorideg szó is erre utal)

Vitaminok és nyomelemek hiánya

Sajnos ezek a hiányállapotok akkor is fennállhatnak, ha mindent megteszünk annak érdekében, hogy egészségesen táplálkozzunk. Ennek az az oka, hogy napjainkra a tömegtermelések áldozatául esett zöldségek, gyümölcsök, élelmiszerek sajnos a régiek vitamin- és nyomelem tartalmának csupán a töredékét tartalmazzák.

Aki nem gondoskodik a tápanyagbevitelről, szükség esetén táplálék kiegészítőkkel való pótlásáról, előbb- utóbb valamilyen bélrendszeri egyensúlyvesztést idézhet elő.

Bélrendszeri fertőzések

Ma már tudjuk, hogy a mikrobiom az immunrendszerünk 70-80% -át teszi ki. Egy komolyabb bélfertőzés könnyen a bélflóra egyensúlyának felborulását eredményezheti, gyulladásokat generál, ami nagyban befolyásolja fogja emésztésünk minőségét.

Az emésztésünk elégtelenségét okozó lehetséges problémák

Ugyanazt az ételt gyakran és nagyobb mennyiségben fogyasztjuk

A bőséges kínálat hátulütője, hogy megkímél bennünket, hogy túl sok előkészületet kellene az ételeink előkészítésébe fektetnünk, ami nemcsak a súlyproblémák szaporodását is okozza, hanem az ételintoleranciás esetek számának növekedését is.

Ételek túl gyors elfogyasztása

Sajnos a rohanó életforma, a túl nagy nyomás az egészségi állapotunkon áll bosszút és nyújtja be a számlát. Képtelenség teljeskörűen megemészteni bármit is, ha 5 perc áll rendelkezésünkre arra, hogy az ételt nem megrágva, kapkodva fogyasszuk el.

Emésztőenzim hiány okozta emésztési zavarok

A laktózintoleranciát például a laktáz enzim hiánya okozza, magyarán az érintett szervezet nem képes lebontani a laktózt és ez különböző hasi panaszok (puffadás, hasmenés, hasfájás stb.) formájában jelenik meg.

Ételadalékok, tartósítószerek, ételszínezékek, ízfokozók bevitele

A szervezetünk nem arra lett kitalálva, hogy kemikáliák garmadával vegye fel a harcot nap mint nap, és ez a terhelés, aminek az emberi szervezet ki van téve.

A bélflóra összetételének eltolódása (dysbiosis)

Ez fakadhat a helytelen táplálkozásból, vagy valamilyen bélrendszeri fertőzésből is.

Gyógyszerek túlzott és sok esetben indokolatlan használata

A gyógyszerek is kémiai kölcsönhatásba lépnek a bélrendszerrel, ami a bélflóra egyensúlyának felborulását okozhatja (megfelelő prebiotikum kúra elmaradásakor)

Túlzott stressz

A stressz káros hatásairól érdemes tudni, hogy mindig gyengíti a bélrendszert állapotát, így akadályozhatja a szükséges DAO enzim termelődését (gyomorideg szó is erre utal)

Vitaminok és nyomelemek hiánya

Sajnos ezek a hiányállapotok akkor is fennállhatnak, ha mindent megteszünk annak érdekében, hogy egészségesen táplálkozzunk. Ennek az az oka, hogy napjainkra a tömegtermelések áldozatául esett zöldségek, gyümölcsök, élelmiszerek sajnos a régiek vitamin- és nyomelem tartalmának csupán a töredékét tartalmazzák.

Aki nem gondoskodik a tápanyagbevitelről, szükség esetén táplálék kiegészítőkkel való pótlásáról, előbb- utóbb valamilyen bélrendszeri egyensúlyvesztést idézhet elő.

Bélrendszeri fertőzések

Ma már tudjuk, hogy a mikrobiom az immunrendszerünk 70-80% -át teszi ki. Egy komolyabb bélfertőzés könnyen a bélflóra egyensúlyának felborulását eredményezheti, gyulladásokat generál, ami nagyban befolyásolja fogja emésztésünk minőségét.

    DAO enzim szerepe az emésztésben

    A DiAminoOxidáz (DAO) enzim az egészséges szervezetben termelődik és lebontja az érzékenységet okozó hisztamint. Ha azonban a DAO enzim egyáltalán nem termelődik, vagy a képződő enzim mennyisége nem elég a megemelkedett hisztamin-tartalmú élelmiszer feldolgozásához, akkor jelentkeznek a tipikus tünetek.

    A DAO főként a bélrendszerben képződik. DAO-hiány vagy elnyomás esetén a hisztamin felhalmozódik, és hisztamin érzékenységi tünetek mutatkoznak. Ha csökken a DAO-aktivitás, kerülni kell a hisztamin tartalmú ételeket, speciális diétát kell alkalmazni.

    A DAO enzim úgy befolyásolja az étel intoleranciát okozó hisztamin szintet, hogy pótolja a DAO emésztő enzimet. A táplálékkal összefüggő enzimhiányt így természetes módon egyenlíti ki.

    DAO enzim szerepe az emésztésben

    A DiAminoOxidáz (DAO) enzim az egészséges szervezetben termelődik és lebontja az érzékenységet okozó hisztamint. Ha azonban a DAO enzim egyáltalán nem termelődik, vagy a képződő enzim mennyisége nem elég a megemelkedett hisztamin-tartalmú élelmiszer feldolgozásához, akkor jelentkeznek a tipikus tünetek.

    A DAO főként a bélrendszerben képződik. DAO-hiány vagy elnyomás esetén a hisztamin felhalmozódik, és hisztamin érzékenységi tünetek mutatkoznak. Ha csökken a DAO-aktivitás, kerülni kell a hisztamin tartalmú ételeket, speciális diétát kell alkalmazni.

    A DAO enzim úgy befolyásolja az étel intoleranciát okozó hisztamin szintet, hogy pótolja a DAO emésztő enzimet. A táplálékkal összefüggő enzimhiányt így természetes módon egyenlíti ki.

    Ételintolarencia lehetséges hatásai a szervezetre

    Az ételintolerancia olyan állapot, melynek hátterében bélműködési problémák állnak.

    Tünetei, melyek az étel elfogyasztását követően több órával jelentkeznek, igen sokfélék és összetettek lehetnek, melyek során felléphet:

    • Zpuffadás
    • Zhasmenés
    • Zbélgáz képződés
    • Zbélgyulladáshasi görcsök
    • Zbélgyulladás
    • Zgyomorégés, gyomorfájdalom
    • Zhányinger, hányás
    • Zfelszívódási zavarok
    • Zszénanátha
    • Zkrónikus fáradtság
    • Zfejfájás, migrén
    • Zízületi fájdalmak

    Az emésztőrendszeri problémákból adódóan, mint következmény, előfordulhatnak még a legkülönbözőbb típusú bőrproblémák, mint például:

    • Zpattanás
    • Zakné
    • Zekcéma

    Ételintolarencia lehetséges hatásai a szervezetre

    Az ételintolerancia olyan állapot, melynek hátterében bélműködési problémák állnak.

    Tünetei, melyek az étel elfogyasztását követően több órával jelentkeznek, igen sokfélék és összetettek lehetnek, melyek során felléphet:

    • Zpuffadás
    • Zhasmenés
    • Zbélgáz képződés
    • Zbélgyulladáshasi görcsök
    • Zbélgyulladás
    • Zgyomorégés, gyomorfájdalom
    • Zhányinger, hányás
    • Zfelszívódási zavarok
    • Zszénanátha
    • Zkrónikus fáradtság
    • Zfejfájás, migrén
    • Zízületi fájdalmak

    Az emésztőrendszeri problémákból adódóan, mint következmény, előfordulhatnak még a legkülönbözőbb típusú bőrproblémák, mint például:

    • Zpattanás
    • Zakné
    • Zekcéma

    Alkalmazható megoldások

    Az ételintoleranciának nincs ismert gyógymódja, ezért a legfontosabb a problémát okozó élelmiszerek azonosítsa, majd azok kizárása étrendünkből. Az ételintoleranciát kiváltó élelmiszerek felmérésnek egyik gyors, praktikus és megbízható módja például a biorezonancia elvén működő ételintolerancia vizsgálat.

    Számos krónikus betegség ismert, melynek tünetei speciális diéta beállításával csökkenthetők. Ebbe a körbe nemcsak gyomor-bélrendszeri, de többek között krónikus bőrbetegségek, pszichiátriai betegségek is beletartoznak és diétával jelentősen javíthatók, viszont a kiváltó ételek nehezen kideríthetők.

    A 100%-os megoldást azonban továbbra is az ételintolerancia teszt elvégzését követően a problémát okozó élelmiszerek kizárása, az eliminációs diéta jelentheti.

    Alkalmazható megoldások

    Az ételintoleranciának nincs ismert gyógymódja, ezért a legfontosabb a problémát okozó élelmiszerek azonosítsa, majd azok kizárása étrendünkből. Az ételintoleranciát kiváltó élelmiszerek felmérésnek egyik gyors, praktikus és megbízható módja például a biorezonancia elvén működő ételintolerancia vizsgálat.

    Számos krónikus betegség ismert, melynek tünetei speciális diéta beállításával csökkenthetők. Ebbe a körbe nemcsak gyomor-bélrendszeri, de többek között krónikus bőrbetegségek, pszichiátriai betegségek is beletartoznak és diétával jelentősen javíthatók, viszont a kiváltó ételek nehezen kideríthetők.

    A 100%-os megoldást azonban továbbra is az ételintolerancia teszt elvégzését követően a problémát okozó élelmiszerek kizárása, az eliminációs diéta jelentheti.

    A terhelő ételek meghatározásának fontossága

    Az elfogyasztott táplálék közel 97 százaléka megemésztődik és felszívódik a szervezetünkben. A felszívódás mértéke ugyanakkor jelentősen korlátozottá válik, ha a beleket bélelő nyálkahártya irritálttá vagy simává válik.

    Ez bekövetkezhet ételallergia, ételintolerancia és / vagy gyulladásos bélbetegségek esetén. Ha ezeket a problémákat nem kezeljük, elsősorban az allergizáló ételek elhagyásával, akkor a tápanyagok megfelelő felszívódása a kialakult gyulladásoknak és ebből adódó nyálkahártya irritációnak köszönhetően nem történik meg, és hosszú távon egészségünk károsodni fog.

    Az allergizáló ételek kiiktatásával azonban másik gond merülhet fel.
    A kellemetlen, vagy akár életveszélyes következményektől tartva könnyen egyoldalúvá válhat a táplálkozás, ez pedig ismételten tápanyaghiány kialakulásához vezethet.

    Fontos tehát, hogy tudjuk, az adott ételekre / ételcsoportokra jellemző tápanyagokat miként lehet pótolni más forrásokból, illetve, hogy tudatosan odafigyeljünk az allergia vagy intolerancia mellett is a változatos táplálkozásra.

    A terhelő ételek meghatározásának fontossága

    Az elfogyasztott táplálék közel 97 százaléka megemésztődik és felszívódik a szervezetünkben. A felszívódás mértéke ugyanakkor jelentősen korlátozottá válik, ha a beleket bélelő nyálkahártya irritálttá vagy simává válik.

    Ez bekövetkezhet ételallergia, ételintolerancia és / vagy gyulladásos bélbetegségek esetén. Ha ezeket a problémákat nem kezeljük, elsősorban az allergizáló ételek elhagyásával, akkor a tápanyagok megfelelő felszívódása a kialakult gyulladásoknak és ebből adódó nyálkahártya irritációnak köszönhetően nem történik meg, és hosszú távon egészségünk károsodni fog.

    Az allergizáló ételek kiiktatásával azonban másik gond merülhet fel.
    A kellemetlen, vagy akár életveszélyes következményektől tartva könnyen egyoldalúvá válhat a táplálkozás, ez pedig ismételten tápanyaghiány kialakulásához vezethet.

    Fontos tehát, hogy tudjuk, az adott ételekre / ételcsoportokra jellemző tápanyagokat miként lehet pótolni más forrásokból, illetve, hogy tudatosan odafigyeljünk az allergia vagy intolerancia mellett is a változatos táplálkozásra.

    Ételintolarencia meghatározásának módja

    Ételintolerancia gyanú esetén minden körülmények között speciális ételintolarencia vizsgálat elvégzése javasolt, melynek egyik eszköze a biorezonancia elvén működő készülék.

    A szervezetet különféle toxinok vagy stresszorok terhelhetik.

    A terheltség konkrét típusa megállapítható a mérőműszerrel történő kimérés során.

    A terheltség konkrét típusát biorezonanciás mérőműszerrel történő kiméréssel lehet feltárni. Az elektro-akupunktúrás diagnosztikára használt mérőműszer, melynek megálmodója, megvalósítója és összeállítója egy német orvos, Reinhold Voll volt.

    Ez a készülék az emberi egészséggel összefüggő, anatómiai és fiziológiai, valamint egyéb kifejezések adatbázis-szoftvere. Mintegy 16.000 féle, áttekinthetően csoportosított, jól alkalmazható rezgésinformációt tartalmaz, melyek egyenként egy tesztampullát képeznek.

    Az egyes ampullák behelyezésével különféle toxikus terheltségeket, mérhetünk ki az emberi szervezetben és rémutat a testünkben zajló folyamatok összefüggéseire, mint például:

    • Zminket terhelő, intolarenciákat okozó ételekre, adalékokra
    • Zennek következményeként a toxikusan terhelt szervekre
    • Zszervezetben zajló hibás működésekre
    • Zkülönböző fertőzésekre, kórokozókra, gócokra

    Ételintolarencia meghatározásának módja

    Ételintolerancia gyanú esetén minden körülmények között speciális ételintolarencia vizsgálat elvégzése javasolt, melynek egyik eszköze a biorezonancia elvén működő készülék.

    A szervezetet különféle toxinok vagy stresszorok terhelhetik.

    A terheltség konkrét típusa megállapítható a mérőműszerrel történő kimérés során.

    A terheltség konkrét típusát biorezonanciás mérőműszerrel történő kiméréssel lehet feltárni. Az elektro-akupunktúrás diagnosztikára használt mérőműszer, melynek megálmodója, megvalósítója és összeállítója egy német orvos, Reinhold Voll volt.

    Ez a készülék az emberi egészséggel összefüggő, anatómiai és fiziológiai, valamint egyéb kifejezések adatbázis-szoftvere. Mintegy 16.000 féle, áttekinthetően csoportosított, jól alkalmazható rezgésinformációt tartalmaz, melyek egyenként egy tesztampullát képeznek.

    Az egyes ampullák behelyezésével különféle toxikus terheltségeket, mérhetünk ki az emberi szervezetben és rémutat a testünkben zajló folyamatok összefüggéseire, mint például:

    • Zminket terhelő, intolarenciákat okozó ételekre, adalékokra
    • Zennek következményeként a toxikusan terhelt szervekre
    • Zszervezetben zajló hibás működésekre
    • Zkülönböző fertőzésekre, kórokozókra, gócokra

    A készülékre jellemző paraméterek

     

    • ZLehetővé teszi a bőrellenállás mérését, mégpedig a tenyér egyetlen pontján, a szívburok pályája mentén. Jelen esetben az ún. vegetatív funkcionális tesztről beszélünk.
    • ZA vegetatív funkcionális teszt a mért személy és a kimért konkrét anyag közötti párbeszédre reagál és mért értékekkel kerül kifejezésre
    • ZEbben a formában bármilyen anyag kimérhető – méregterheltség, élelmiszerek, allergének, gyógyszerek, kozmetikai készítmények stb.
    • ZMás módszerekkel összehasonlítva jelen esetben a mérés pontos és gyors
    • ZA problémákat akár már kibillenés kezdetén fel tudja tárni
    • ZLehetővé teszi olyan terheltség megállapítását, amit standard módszerekkel (laborvizsgálat) nem biztos, hogy fel lehet tárni (pl. mikroba gócok)
    • ZA terheltség, probléma pontos lokalizálásában is segítséget nyújthat
    • ZLehetséges a szövetek és egyes szervek állapotának mérése
    • ZMegállapíthatók a pszichikai terheltségek
    • ZNem invazív hatású (szervezetbe nem behatoló) módszer
    • ZSegítségével az Információs medicina alkalmazását teszi lehetővé, ami egyben jövő medicinája.

    A készülékre jellemző paraméterek

     

    • ZLehetővé teszi a bőrellenállás mérését, mégpedig a tenyér egyetlen pontján, a szívburok pályája mentén. Jelen esetben az ún. vegetatív funkcionális tesztről beszélünk.
    • ZA vegetatív funkcionális teszt a mért személy és a kimért konkrét anyag közötti párbeszédre reagál és mért értékekkel kerül kifejezésre
    • ZEbben a formában bármilyen anyag kimérhető – méregterheltség, élelmiszerek, allergének, gyógyszerek, kozmetikai készítmények stb.
    • ZMás módszerekkel összehasonlítva jelen esetben a mérés pontos és gyors
    • ZA problémákat akár már kibillenés kezdetén fel tudja tárni
    • ZLehetővé teszi olyan terheltség megállapítását, amit standard módszerekkel (laborvizsgálat) nem biztos, hogy fel lehet tárni (pl. mikroba gócok)
    • ZA terheltség, probléma pontos lokalizálásában is segítséget nyújthat
    • ZLehetséges a szövetek és egyes szervek állapotának mérése
    • ZMegállapíthatók a pszichikai terheltségek
    • ZNem invazív hatású (szervezetbe nem behatoló) módszer
    • ZSegítségével az Információs medicina alkalmazását teszi lehetővé, ami egyben jövő medicinája.

    Mi történik az állapotfelmérést követően?

    Az itt alkalmazott állapotfelmérés segítségével az Információs medicina alkalmazása válik lehetővé, ami várhatóan egyben a jövő medicinája is lesz.

    A kapott mérési eredmények birtokában meghatározásra kerülnek az étrendünkből kizárandó élelmiszerek és ezzel párhuzamosan javaslatot adok arra vonatkozóan, hogy milyen táplálkozási irányelvek a követendőek a jövőre nézve.

    Segítséget kaphatunk az esetlegesen károsodott, támogatásra szoruló emésztőrendszeri területek regenerálását elősegítő információs cseppek és étrendkiegészítők alkalmazásában.

     

    Mi történik az állapotfelmérést követően?

    Az itt alkalmazott állapotfelmérés segítségével az Információs medicina alkalmazása válik lehetővé, ami várhatóan egyben a jövő medicinája is lesz.

    A kapott mérési eredmények birtokában meghatározásra kerülnek az étrendünkből kizárandó élelmiszerek és ezzel párhuzamosan javaslatot adok arra vonatkozóan, hogy milyen táplálkozási irányelvek a követendőek a jövőre nézve.

    Segítséget kaphatunk az esetlegesen károsodott, támogatásra szoruló emésztőrendszeri területek regenerálását elősegítő információs cseppek és étrendkiegészítők alkalmazásában.

     

    Kérdésed van? Keress bátran!

    5 + 6 =